Malmannen

Bild: AFU

Under åren 1966-67 rapporterades en våg händelser runt området kring Point Pleasant och andra delar av West Wirginia. Märkliga föremål observerades i luftrummet, mystiska personer (så kallade Men In Black) kontaktade folk som gjort iakttagesler av märkliga fenomen. I enstaka fall uppgav folk även attde haft direkt kontakt med utomjordingar.

Under samma period rapproterade flera personer att de sett en märklig bevingad varelse i området runt Point Pleasant. Vittnen beskrev en cirka två meter lång, gråfärgad varelse med ett omfattande vingspan. Varelsen tycktes sakna ett urskiljbart huvud men hade två mycket karakteristiska röda ögon som tycks ha haft en närmast paralyserand eller hypnotisk effekt på vissa vittnen. De två ögonen upplevde vittnen ofta som att de var satt placerade i brösthöjd.

Malmanen har i vissa avseendet betraktats som ett omen och har i av somliga satts i samband med kollapsen av The Silver bridge som löpte mellan Point Pleasant och Gallipolis, Ohio den 15 december 1967. Olyckan i sej berodde dock på ett konstruktionsfel i kombination med övervikt på bron. Den första iakttagelsen av varelsen i området runt Point Pleasant gjordes av en medlem av nationalgardet den 1 november 1966. Vittnet såg då en mörk människoformad figur sittandes på en trädgren intill ett vapenförrå vid Camp Conley Road i Point Pleasant. Sammanlagt ska det ha gjorts mer än 100 iakttagelser av Malmannen.

2002 kom långfilmen "The Mothman Prophecies" regiserad av Mark Pellington och med Richard Gere i huvudrollen. Filmen är löst baserad på John Keels bok med samma namn.