Logo

UFO-Aktuellt

Ljusprickar på rad, mer info

Engagera digBilder på kondensstrimmor

Bild: Peter Svedberg 13 januari 2000.
Filmen som visades i nyhetsprogrammet Rapport hade tagits på eftermiddagen några timmar tidigare. Filmaren Peter Svedberg i Bagarmossen hade fångat ett starkt lysande eldkot med svans som verkade röra sig ned mot horisonten. Klockan hade varit 16.25 och solen var precis på väg ned och himlen var ännu ljus. Under dagen hade också UFO-Sveriges rapportcentral fått in en rad rapporter om det ovanliga himlafenomenet. Några per mejl, andra per telefon. Alla beskrev hur ett starkt lysande, kometliknande, föremål hade rört sig över himlen i sydväst någon gång mellan 16.15 och 16.30 på söndagseftermiddagen. Och alla observatörerna bodde i Storstockholmsområdet.

Kondensstrimma från flygplan
Fotograferat av Karin Josefsson över Halmstad i december 2000. Just kondensstrimmor från plan på hög höjd orsakar en mängd rapporter varje år.

Det oidentifierade föremål som filmades från Asker väster om Oslo den 19 november 2002 är ett passagerarflygplan. Det visar UFO-Sveriges undersökning. Det var vid 14.15-tiden som Helen Solberg fick se ett starkt lysande föremål på himlen i väster. Hon hämtade videokameran och började filma. Radarbilder från tillfället visar att ett trafikflygplan på väg från Nordnorge söderut passerade väster om Asker vid tidpunkten. Höjden var då 11.400 meter vilket är perfekt för kondensstrimmor. Den nedåtgående solen befann sig också i rätt riktning för att skapa det starka ljusfenomenet.
13.1 MB, format: mov

Tipsa en bekant
Gratis nyhetsbrev:
        Skriv in Din e-postadress


© UFO-Sverige, Box 175, 733 23 SALA, tel: 018-555 000, e-post: info@ufo.se
Inrapportering: www.ufo.se/inrapportering. Ansvarig utgivare: Clas Svahn

Locations of visitors to this page
Creeper