Lyckad fältundersökarkurs 2021 i Yxnerum 

Riksorganisationen UFO-Sverige anordnade under helgen 08–10 oktober 2021 årets fältundersökarkurs på Yxnerum kurs och konferenscenter ute i den östgötska naturen söder om Linköping och Norrköping. Kursen som är öppen för dem som vill undersöka ufoobservationer och lära sig mera om ufofenomen samlade cirka 40 deltagare, varav nästan hälften var med för första gången. Det var som vi brukar säga, den bästa gruppen.

Under två spännande kursdagar fick deltagarna lära sig mycket om att undersöka ufofall. Vittnespsykologi, misstolkningar och det amerikanska försvarets arbete med ufofrågan var några av programpunkterna. Deltagarna fick också en mycket varm och spännande hälsning från filmgänget Crazy Pictures om deras kommande storfilm UFO Sweden.

Som vanligt hanns det också med att umgås över god mat och dryck. Bokförsäljning, lotteri, och ufoballongsuppsläpp varvades med intressanta föreläsningar om hur man kan lära sig att analysera bilder med en mängd olika metoder. Tyvärr hade vi inte gänget från Norge med på kursen i år, vilket i och för sig gjorde att en svensk lyckades vinna i den mycket trevliga tipspromenaden.

Fältundersökarkursen återkommer nästa år, till hösten 2022. Det går redan nu bra att anmäla sitt intresse för att deltaga på kursen genom att skicka ett mejl med kontaktuppgifter till info[at]ufo.se. Obs! intresseanmälan är inte bindande.

 Tack till alla för att vi åter gjorde denna kurs till den bästa. 

 
Klicka på bilderna för mer information.

 

us

 

us

 

us

 

us

 

us

 

us

 

us

us

us

us

us

 

us

 

us

 

us

 

us

 

us

 

us

 

us

 

us

 

us

 

us

 

us

Inte ett ufo men väl ett av alla misstolkningsfenomen.

 

se UFO Sverige tiny Logo

 

Tack och på återseende på nästa kurs!


 

UFO-Sveriges fältundersökarkurs 2021 är fullbokad.

Vill du kontakta UFO-Sverige gör du det enklast via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. där du kan ställa frågor eller visa intresse för kommande kurser.

---

Efter ett års uppehåll på grund av pandemi finns åter möjlighet att gå UFO-Sveriges populära kurs om ufo. Kursen gör att du får möjlighet att verka som fältundersökare inom riksorganisationen men också att du får lära dig mer om ufofenomenet och vad man kan se på himlen.

Kursen genomförs helgen 8–10 oktober: 

Fredag 8/10*: Ankomst, kvällsmat, social samvaro
Lördag 9/10: Kursdag 1, middag på kvällen
Söndag 10/10: Kursdag 2, avresa på sen eftermiddag
* Fredag kväll är frivilligt, men rekommenderas då kursstart på lördag är kl. 09

För att närvara på årets kurs ska du vara vaccinerad med 2 doser mot covid-19 senast en vecka innan kursstart** (se längre ner för mer info)

www.yxnerum.se

Yxnerums kursgård är platsen för 2021 års fältundersökarkurs.

Yxnerum ligger mellan Ringarum och Åtvidaberg, med endast 45 minuters bilresa*** söder om både Norrköping och Linköping i Östergötland.

*** Om du ej kan komma med bil, så finns det möjlighet att åka buss/tåg från Linköping till Åtvidaberg, varifrån UFO-Sverige kan erbjuda skjuts till Yxnerum.

 Pris:

Enkelrum 3000 kronor (begränsat antal)
Dubbelrum 2700 kronor/person
Trebäddsrum 2500 kronor/person (begränsat antal)

I priset ingår förutom rum och kurs i ufologi även:

Kvällsmat, macka med soppa, fredag
Förmiddagskaffe, lördag och söndag
Lunch, lördag och söndag
Eftermiddagskaffe, lördag
3-rätters middag, lördag kväll
Frukost, lördag och söndag

 Rickard Andersson svarar på mer specifika frågor om kursen. 

Rickard Andersson, evenemangsansvarig UFO-Sverige.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

kursavgift betalas till UFO-Sverige senast den 1:a september

Avbokning ska ske senast 6:e september för återbetalning av kursavgiften.

** Angående vaccinering: Just nu ökar smittspridningen igen pga den nya Delta-varianten av coronaviruset. En stor majoritet av de som nu vårdas på sjukhus pga corona är ovaccinerade. När vi på kursen samlar människor från olika håll som normalt inte träffas så måste vi ta vårt ansvar som arrangör för att inte utsätta deltagarna för ökad risk att bli sjuka. Därför tycker vi att det i dagsläget är rimligt med krav på vaccinering för detta evenemang. Förhoppningsvis får vi inte någon ny våg av smitta i landet, och kommande evenemang under 2022 kan då arrangeras utan restriktioner.

 Välkommen!

 Rickard Andersson, evenemangsansvarig UFO-Sverige

Anders Berglund och Clas Svahn, kursansvariga UFO-Sverige

  

se UFO Sverige tiny Logo

Rekordstor fältundersökarkurs i Gryt 2019!

Riksorganisationen UFO-Sverige anordnade under helgen 18–20 oktober 2019 årets fältundersökarkurs på Gryts varv och konferens öster om Valdemarsvik.  Kursen som är öppen för dem som vill undersöka ufoobservationer och lära sig mera om ufofenomen samlade cirka 60 deltagare, varav nästan hälften var med för första gången. Det var rekord.

Under två spännande kursdagar fick deltagarna lära sig mycket om att undersöka ufofall. Vittnespsykologi, misstolkningar och det amerikanska försvarets arbete med ufofrågan var några av programpunkterna. Årets gästföreläsning handlade om Bigfoot och kryptozoologi.

Som vanligt hanns det också med att umgås över god mat och dryck. Bokförsäljning, lotteri, tipspromenad och ufoballongsuppsläpp varvades med intressanta föreläsningar om egendomliga varelser och sällsamma ufoobservationer. Deltagarna kom från Jämtland i norr till Skåne i söder. Några hade även rest hela vägen från Norge.

Fältundersökarkursen återkommer nästa år, till hösten 2020*. Det går redan nu bra att anmäla sitt intresse för att deltaga på kursen genom att skicka ett mejl med kontaktuppgifter till info[at]ufo.se, så kan man få förtur till bokningen. Obs! intresseanmälan är inte bindande.

*Föregående stycke skrevs direkt efter kursen 2019. I dag den 15 september 2020 vet alla att det inte blev som vi hoppats och trott. Någon kurs 2020 är med andra ord inte aktuellt. Vi hoppas kunna återkomma med en kurs 2021.

 Tack alla för att i håller i och tar hand om er och så hoppas vi verkligen att ses igen nästa år, alltså 2021!

 
Klicka på bilderna.

UFO-Sverige

 

fundarna

 

tobias2

 

nyb

 

svahn

 

grupp

 

grupp1

 

grupp3

 

forts

 

grupp2

 

tips1

 

tips2

 

tips3

 

stigomats

 

tobias

 

sasquatch

 

mat

 

mat2

 

norsk

 

tobias3

 

se UFO Sverige tiny Logo