Rekordstor fältundersökarkurs i Gryt!

Riksorganisationen UFO-Sverige anordnade under helgen 18–20 oktober 2019 årets fältundersökarkurs på Gryts varv och konferens öster om Valdemarsvik.  Kursen som är öppen för dem som vill undersöka ufoobservationer och lära sig mera om ufofenomen samlade cirka 60 deltagare, varav nästan hälften var med för första gången. Det var rekord.

Under två spännande kursdagar fick deltagarna lära sig mycket om att undersöka ufofall. Vittnespsykologi, misstolkningar och det amerikanska försvarets arbete med ufofrågan var några av programpunkterna. Årets gästföreläsning handlade om Bigfoot och kryptozoologi.

Som vanligt hanns det också med att umgås över god mat och dryck. Bokförsäljning, lotteri, tipspromenad och ufoballongsuppsläpp varvades med intressanta föreläsningar om egendomliga varelser och sällsamma ufoobservationer. Deltagarna kom från Jämtland i norr till Skåne i söder. Några hade även rest hela vägen från Norge.

Fältundersökarkursen återkommer nästa år, till hösten 2020*. Det går redan nu bra att anmäla sitt intresse för att deltaga på kursen genom att skicka ett mejl med kontaktuppgifter till info[at]ufo.se, så kan man få förtur till bokningen. Obs! intresseanmälan är inte bindande.

*Föregående stycke skrevs direkt efter kursen 2019. I dag den 15 september 2020 vet alla att det inte blev som vi hoppats och trott. Någon kurs 2020 är med andra ord inte aktuellt. Vi hoppas kunna återkomma med en kurs 2021.

 Tack alla för att i håller i och tar hand om er och så hoppas vi verkligen att ses igen nästa år, alltså 2021!

 
Klicka på bilderna.

UFO-Sverige

 

fundarna

 

tobias2

 

nyb

 

svahn

 

grupp

 

grupp1

 

grupp3

 

forts

 

grupp2

 

tips1

 

tips2

 

tips3

 

stigomats

 

tobias

 

sasquatch

 

mat

 

mat2

 

norsk

 

tobias3

 

se UFO Sverige tiny Logo