Det kraftiga skenet över Uppsala.

Klockan 23.22 på onsdagskvällen den 17 maj syntes ett kraftigt sken lysa upp himlen över Uppsala.

Samtidigt som ljusskenet uppträde så hördes även en kraftig smäll över stora delar av staden. Bland annat så uppgav Uppsalapolisen att deras personal kunde höra smällen inifrån polishuset.

 

Läs mer!

 

 

 

UFO-Sverige

Ufopoddarna som är värda att lyssna på

Det blir mer och mer populärt att göra poddar. En podd är för den som inte riktigt vet en slags radiosändning som man kan ta del av via nätet. Enklast är ladda ner en app i sin smarta mobiltelefon, koppla till en hörlur och sedan lyssna på sin favoritpodd var man än befinner sig.  

Läs mer!

 

 

Verkligheten bakom Ufopodden i P3

Här kan du läsa mer om verkligheten bakom Sveriges Radios satsning på en Ufopodd i P3 och i poddform. Flera av de dramatiserade avsnitten bygger på svenska uforapporter som har valts ut i samarbete med UFO-Sverige och vars underlag har hämtats ut Clas Svahns bok ”UFO – Spökraketer, ljusglober och utomjordingar”.

 

Viral ufovideo kan ha fått sin förklaring -

Filmen togs av en chilensk militär helikopterbesättning den 11 november 2014 och har sedan dess varit föremål för olika undersökningar. På filmen syns ett föremål röra sig bort från helikoptern, till synes på mycket stort avstånd, och vid ett par tillfällen släppa ut långa stråk av ”rök” efter sig. 

 

En stillbild ur filmen. Källa Huffington Post

Film av märkligt föremål över Chile -

Nyligen så släpptes en video av ett tillsynes märkligt flygande föremål av det Chilenska myndigheternas organ CEFAA som ansvarar för att undersöka ufo rapporter i landet.

Många observationer runt Jönköping -

Den 6 december gjordes ett flertal iakttagelser av ljusfenomen över Jönköpingsområdet och även andra delar av Småland.  

 

Ny stor bolid över södra Sverige - 

Bara två dagar efter att en ljusstark meteor, en så kallad bolid, syntes över södra Sverige så kom det ytterligare en mycket ljusstark meteor, också den över södra Sverige. Boliden gick in i jordatmosfären och brann upp vid 20.55 på onsdagskvällen och sågs av ett stort antal ögonvittnen från södra Sverige upp till Stockholm. Uppsala universitets All-Sky kameror i Borlänge och Uppsala fångade boliden på film.

 

2016-11-28 18:26 Mellan Skåne och Blekinge

Stor bolid över södra Sverige - 

Flera ögonvittnen och kamerastationer observerade en mycket kraftig och ljusstark bolid över södra Sverige. 

Läs mer!

 

 

 

 Bilden togs över Halmstad den 26 november 2015 av Mia Marie Sjöblom

Nu börjar årets säsong för eldlysande kondensstrimmor och andra misstolkningar

Vid den här tiden varje år ökar antalet rapporter. Det är den årliga variationen som sker av helt naturliga orsaker. Först och främst beror det på att mörkret kommer tidigare om kvällarna och det blir lättare att se sådant som under sommaren dränks av ljuset.

Den typiska observationen är när någon ser "eldklot" som sakta strävar framåt i lugnt tempo, inte sällan med svans, på eftermiddagen eller kvällningen, lågt på himlen och ofta i sydväst. Detta kan för...

 

Yngve Frej 1941–2016  

Söndagen den 4 september 2016 begravdes Yngve Freij, mångårig medlem i Malmö Interplanetariska Sällskap, MIS, och redaktör för tidskiften Arcanum, i Fridens kapell på Limhamn. 

 

Avslöjad: Ufofilmen som skulle lura världen -

Den 19 februari 2012 lade en anonym person upp en film på internet där ett tefatsliknande föremål ses flyga på låg höjd över skogarna utanför Orsa. Filmen väckte stor uppmärksamhet och har i dag setts över tre miljoner gånger på Youtube. 

Läs mer!

 

Bluffvideo av flygande tefat över Malaysia.   

En filmsnutt sprids nu över världen genom youtube. Den visar hur en mycket stor farkost flyger över enklare hus och en mängd varierande träd. I bakgrunden syns molnbeströdd himmel där solen är i nedgående.

 

Vad hände på himlen över Sverige? 

På lördagskvällen 6 augusti blev flera personer uppmärksammade på ett märkligt fenomen ovan molnen. Observationer gjordes bland annat från Södertälje, Täby och Vallentuna. 

Läs mer!

Allt du velat veta -

Fritte Fritzson intervjuar UFO-Sveriges Clas Svahn om ufon och ifon i en nästan 50 minuter lång podcast som finns att lyssna till på sajten ”Allt du velat veta”.Clas Svahn sommarpratar -

Måndagen den 27 juni blir UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn först ut bland Radio Skaraborgs sommarpratare.

 

Mystiskt ljud fick sin förklaring - 

Natten till den 10 juni 2016 hördes ett högt oväsen över centrala Falun. UFO-Sverige fick in en rapport om händelsen som även innehöll en inspelning av ljudet och även polisen och SOS alarm fick påringningar av oroliga invånare i staden. Ljudet hördes vid 3-tiden på natten och jämfördes med ljudet från en stor lövblås samtidigt som det beskrevs som närmast öronbedövande. Ljusfenomen över Malmö. -

Vid 22-tiden på söndagskvällen filmade Emma Widmark ett ljusfenomen över Malmö. Filmen visar ett avlångt ljus som rör sig ovanför molnen. Klockan 07.45 på tisdag (21/6) intervjuas UFO-Sveriges Clas Svahn om förklaringen till det som syns på filmen.

Läs artikel i Sydsvenskan

 Kvalificerat Hemligt -

UFON, ROSWELL OCH AREA 51 är denna gång ämnet för Kvalificerat Hemligt, en poddradio om konspirationsteorier. Vad var det som egentligen kraschade utanför Roswell 1947? Och inget program om UFOn är väl komplett utan att ta en sväng förbi Area 51 ute i Nevadaöknen.Nya och bättre kameror ska täcka den svenska natthimlen

Det så kallade All-Sky kamera projektet som drivs av institutionen för astronomi och fysik vid Uppsala universitet är ett projekt med meteorkameror utsprida på lite olika platser runt om i landet. Just nu finns det kameror uppsatta i Uppsala (två kameror), Mölndal, Borlänge, Arvika och två kameror i området runt Kiruna.

Under de senaste två åren har kameranätverket, som i sin tur ingår i ett större nätverk av kameror i bland annat samtliga Skandinaviska länderna, fångat många ljusstarka meteorer på bild och film. Rapportnytt #2 2016

Rapportnytt nr2 2016 färdig

Nyligen kom årets andra nummer av Rapportnytt tillbaka från tryckeriet och är nu färdig at skickas ut till prenumeranterna.

Ni som prenumererar på tidningen kan vänta er att den dyker upp i brevlådan inom kort.

UFO-Sverige
X

Tyvärr!

UFO-Sverige